Tarta cu prune si scortisoara

Printeaza

Tarta cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt, zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_scortisoara

topping:

  • 700 g prune

crusta crocanta:

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 100 g unt

blat:

  • 180 g unt
  • 180 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g iaurt

 

Mod de preparare:

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 130°C. Se spală prunele şi se curăţă de sâmburi.

Se prepară crusta crocantă: se amestecă făina cu zahăr şi scorţişoară, se adaugă fulgi de unt şi se amestecă folosind mixerul până ce iau naştere firimituri de aluat.

Se amestecă untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat; se adaugă pe rând ouăle.

Se amestecă făina cu sare şi praf de copt. Se înglobează în aluat, alternând cu iaurtul. Se repar­tizează în tavă şi se împart deasupra prunele şi fulgii de aluat.

Se coace prăjitura la cuptor cca 60 min., până se rumeneşte, şi se lasă să se răcească apoi pe un grătar.

Tarta cu prune si scortisoara

Tarta_cu_prune_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.