Tarta cu prune si scortisoara
PrinteazaTarta cu prune si scortisoara din: prune, faina, zahar, scortisoara, unt, zahar vanilat, praf de copt, oua, iaurt.
topping:
- 700 g prune
crusta crocanta:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 100 g unt
blat:
- 180 g unt
- 180 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 3 oua
- 400 g faina
- 1 praf sare
- 2 lingurite praf de copt
- 80 g iaurt
Mod de preparare:
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 130°C. Se spală prunele şi se curăţă de sâmburi.
Se prepară crusta crocantă: se amestecă făina cu zahăr şi scorţişoară, se adaugă fulgi de unt şi se amestecă folosind mixerul până ce iau naştere firimituri de aluat.
Se amestecă untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat; se adaugă pe rând ouăle.
Se amestecă făina cu sare şi praf de copt. Se înglobează în aluat, alternând cu iaurtul. Se repartizează în tavă şi se împart deasupra prunele şi fulgii de aluat.
Se coace prăjitura la cuptor cca 60 min., până se rumeneşte, şi se lasă să se răcească apoi pe un grătar.
Tarta cu prune si scortisoara
Pofta buna!