Tartă cu prune si scortisoara
PrinteazaO reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si scortisoara.
- 300 g aluat foitaj
- 3 oua
- 200 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- 200 g zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
- 50 ml smantana
- prune
- zahar pudra
- scortisoara
Mod de preparare:
Spală prunele şi curăţă-le de sâmburi. Amestecă brânzeturile şi smântână într-un castron mare, apoi freacă gălbenuşurile cu zahăr şi toarnă-le deasupra.
Separat, bate spumă albuşurile şi adaugă-le şi pe ele în compoziţie, întinde foaia de aluat într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime.
Toarnă crema de brânză şi dî la cuptor 30 de minute. Scoate, aşază prunele cât mai frumos şi mai dă la cuptor 10-15 minute.
Lasă să se răcească, apoi presară zahăr pudră cu scorţişoară.
Tartă cu prune si scortisoara
Pofta buna!