Tarta cu prune si smantana

Printeaza

Tarta cu prune si smantana din: unt sau margarină, sare, coaja de la o lămâie, smântână, făină, zahăr pudră, prune, apă minerală, zeama de la o lămâie, zahar tos, zahăr vanilat.

 

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_smantana

  • 200 g unt sau margarină
  • un praf sare
  • coaja de la o lămâie
  • 2 linguri smântână
  • 400 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 500 g prune
  • 3-4 linguri apă minerală
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g zahăr tos
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale, sarea, smântână, zahărul pudră şi coaja de lămâie.

Se frământă bine, iar dacă este prea tare compoziţia, se mai adaugă apă minerală.

Coca se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece 30-40 de minute.

Se scoate, se întinde cu sucitorul de 3 ori, se împachetează şi se mai bagă la rece.

Separat, se spală prunele, se curăţă de sâmburi, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu zahărul vanilat şi zahărul tos.

Se stropesc cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze şi se acoperă cu o folie.

Se scoate aluatul, se opreşte o bucată mică, restul se întinde cu sucitorul, se aranjează în tavă cât şi pe pereţii aces­teia, se ornează cu prunele şi pe deasu­pra se rade aluatul rămas.

Se bagă la cuptor, iar după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu zahăr pudră.

Tarta cu prune si smantana

Tarta_cu_prune_si_smantana

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place tarta cu prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.