Tartă cu prune uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom.
pentru aluat:
- 200 g unt
- faina
- sare
pentru crema:
- 700 g prune uscate fara samburi
- 200 g marmelada
- 1 galbenus
- 1/2 esenta de rom
Mod de preparare:
Aluat: Freci untul la temperatura camerei cu o lingură de lemn, adaugi un praf de sare şi făină, puţin câte puţin, până obţii un aluat nelipicios. Dai aluatul 20 de minute la rece.
Crema: Tai prunele în bucăţele şi le laşi pentru 10 minute în apă fierbinte, amestecată cu puţină esenţă de rom, apoi le pui într-o strecurătoare, să se scurgă bine.
Din aluat, întinzi o foaie rotundă, o aşezi în forma de tartă, întinzi marmelada, iar peste aceasta pui prunele.
Din resturile de aluat, formezi un grilaj deasupra prăjiturii, pe care îl ungi cu gălbenuş. Dai tarta la cuptor timp de 30 de minute.
Când e gata, scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcească puţin. O poţi consuma atât caldă, cât şi rece.
Tartă cu prune uscate
Pofta buna!