Tartă cu prune uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom.

Ingrediente:Tartă cu prune uscate

pentru aluat:

  • 200 g unt
  • faina
  • sare

pentru crema:

  • 700 g prune uscate fara samburi
  • 200 g marmelada
  • 1 galbenus
  • 1/2 esenta de rom

 

Mod de preparare:

Aluat: Freci untul la temperatura came­rei cu o lingură de lemn, adaugi un praf de sare şi făină, puţin câte puţin, până obţii un aluat nelipicios. Dai aluatul 20 de minute la rece.

Crema: Tai prunele în bucăţele şi le laşi pentru 10 minute în apă fierbinte, amestecată cu puţină esenţă de rom, apoi le pui într-o strecurătoare, să se scurgă bine.

Din aluat, întinzi o foaie rotundă, o aşezi în forma de tartă, întinzi marmelada, iar peste aceasta pui prunele.

Din resturile de aluat, formezi un grilaj deasupra prăjiturii, pe care îl ungi cu gălbenuş. Dai tarta la cuptor timp de 30 de minute.

Când e gata, scoţi tarta din cuptor şi o laşi să se răcească puţin. O poţi consuma atât caldă, cât şi rece.

Tartă cu prune uscate

Tartă cu prune uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.