Tarta cu prune si vanilie – usor de preparat si foarte gustoasa
PrinteazaTarta cu prune si vanilie din: aluat foietaj, smantana lichida, amidon, zahar pudra, esenta de vanilie, prune.
- 250 g aluat foietaj
- 150 ml smântână lichidă
- 2 linguri cu amidon de porumb
- 2 linguri cu zahăr pudră
- câţiva stropi de esenţă de vanilie
- 400 g prune cu sâmburii scoşi şi feliate
- formă pentru tartă de 35 x 1 2 cm
Mod de preparare:
Intinde aluatul în tava pentru tartă, înţeapă-l cu o furculjţă şi dă-l la rece pentru cel puţin 20 de minute.
Setează cuptorul la 200°C. Pune o foaie de copt deasupra aluatului şi adaugă boabele de fasole. Lasă tava la cuptor timp de 12-15 minute, apoi scoate-o din cuptor, îndepărtează fasolea şi foaia de copt şi dă forma înapoi la cuptor pentru 3-5 minute, sau până când aluatul devine auriu şi s-a pătruns.
Micşorează temperatura cuptorului la 160°C. Amestecă împreună smântână, făina de porumb, ouăle, zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
Pune acest amestec în forma de tartă. Aşază feliile de prune deasupra şi dă forma la cuptor pentru 20-30 minute, sau până când umplutura s-a întărit.
Lasă tarta să se răcească timp de 10 minute, apoi scoate-o din formă. Serveşte această tartă călduţă sau la temperatura camerei.
Tarta cu prune si vanilie
Pofta buna!