Tartă cu prune si vanilie
PrinteazaTartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 80 g zahar
- 125 g unt de la frigider
- 300 g prune
- 300 g iaurt gras
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri rase praf de budinca de vanilie
- 25 g fistic tocat
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu 40 g zahăr. Se adaugă 3 linguri de apă rece şi fulgii de unt; se frământă aluatul, se acoperă şi se dă la frigider cca 30 min. Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi.
Se prepară un topping din iaurt, ouă, 40 g zahăr tos, zahăr vanilat şi praf de budincă. Se încinge cuptorul la 200°C.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat. Se unge bine o formă de tartă (0 30 cm), se tapetează cu foaia de aluat şi se înţeapă în mai multe locuri cu o andrea.
Se coace 12-15 min. pe a doua şină de jos a cuptorului, apoi se scoate din cuptor.
Se aşază pe blat prunele, se toarnă toppingul de vanilie şi se mai coace prăjitura 25-30 min.
Se lasă să se răcească şi se presară fistic tocat.
Tartă cu prune si vanilie
Pofta buna!
Foarte buna tarta