Tartă cu prune si vanilie

Printeaza

Tartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 80 g zahar
  • 125 g unt de la frigider
  • 300 g prune
  • 300 g iaurt gras
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rase praf de budinca de vanilie
  • 25 g fistic tocat

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 40 g zahăr. Se adaugă 3 linguri de apă rece şi fulgii de unt; se frământă aluatul, se acoperă şi se dă la frigider cca 30 min. Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi.

Se prepară un topping din iaurt, ouă, 40 g zahăr tos, zahăr vanilat şi praf de budincă. Se încinge cuptorul la 200°C.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat. Se unge bine o formă de tartă (0 30 cm), se tapetează cu foaia de aluat şi se înţeapă în mai multe locuri cu o andrea.

Se coace 12-15 min. pe a doua şină de jos a cuptorului, apoi se scoate din cuptor.

Se aşază pe blat prunele, se toarnă toppingul de vanilie şi se mai coace prăjitura 25-30 min.

Se lasă să se răcească şi se presară fistic tocat.

 

Tartă cu prune si vanilie

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.