Tarta pufoasa cu cirese si lamaie

Printeaza

Tarta pufoasa cu cirese si lamaie din: făină, oua, apă rece, unt, zahăr pudră, zahăr, sare, faina, zahăr vanilat, zeamă de lămâie, cireşe.

Tarta_pufoasa_cu_cirese_si_lamaie

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 5 linguri apă rece
  • 100 g unt
  • 75 g zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g cireşe

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul pu­dră, iar cand,devine ca o cremă, adaugi apa rece, oul şi, la final, făina în ploaie.

Vei obţine un aluat moale, pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 2-3 ore.

Intinzi aluatul într-o formă rotundă, inclusiv pe margini, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 5-10 minute.

Speli cireşele, le îndepăr­tezi codiţele şi sâmburii şi le laşi la scurs. Pentru umplutură separi albu­şurile de gălbenuşuri.

Baţi al­buşurile cu zahărul, iar gălbe­nuşurile le freci cu un praf de sare şi zahărul vanilat. Combini albuşurile şi compoziţia de găl­benuşuri, iar la final încorpo­rezi făina cernută şi zeama de lămâie.

Tomi compoziţia peste aluatul de tartă şi aşezi din loc în loc cireşele. Dai tava la cup­tor până trece testul scobitorii.

Tarta pufoasa cu cirese si lamaie

Tarta_pufoasa_cu_cirese_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.