Tartă pufoasă cu piersici caramelizate
PrinteazaTartă pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, sare.
- 1 kg piersici
- 150 g unt
- 300 g zahar
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 4 linguri lapte
- 1 fiola esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi piersicile de coajă şi tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă sâmburii, ca să nu rupeţi fructul. Topiţi 200 g zahăr într-o ‘ crăticioară, la foc mic, până se colorează uşor, adăugaţi untul moale şi lăsaţi pe foc, amestecând frecvent, până când obţineţi j sosul caramel. Apoi adăugaţi piersicile şi amestecaţi totul pe foc timp de 1 min.
Pregătiţi o formă de tartă, ungeţi-o bine cu unt şi răsturnaţi în ea piersicile cu sosul caramel. Bateţi bine gălbenuşurile cu zahărul rămas, până când se topesc cristalele de zahăr, apoi adăugaţi laptele şi esenţa de vanilie.
Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi adăugaţi-le treptat peste gălbenuşuri, amestecând uşor cu telul. Apoi adăugaţi treptat făina cernută şi amestecaţi cu grijă aluatul, folosind telul. Turnaţi compoziţia peste piersicile din formă, mişcaţi forma pentru ca aluatul să intre printre fructe şi introduceţi tava în ) cuptorul încins la foc mediu.
Lăsaţi la copt 30-40 min. Când este gata, lăsaţi prăjitura să se răcească puţin, apoi răsturnaţi-o pe un platou, cu blatul în jos.
Tartă pufoasă cu piersici caramelizate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu piersici caramelizate
Un big Like