Tartă pufoasă cu piersici
PrinteazaTartă pufoasă cu piersici: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, piersici, zahar pudra.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri smântână
- 1 pliculeţ zahăr vanilinat
- 7-8 piersici bine coapte (dar tari)
- 3 linguri zahăr pudră (aromatizat cu vanilie) pentru decorare
Mod de preparare:
Speli piersicile bine pentru a îndepărta puful, le usuci cu prosoape absorbante şi le tai în jumătate. Indepărtezi sâmburii şi aşezi fructele, pe un prosop absorbant, cu partea bombată în sus, pentru a se scurge zeama din interior.
Separi gălbenuşurile de albuşuri, în 2 boluri separate.
Mixezi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi gălbenuşurile, pe rând, amesteci uşor cu o lingură de lemn, adaugi smântână, apoi făina, în ploaie şi amesteci de jos în sus, cu mişcări largi şi lente, pentru a îngloba mult aer şi a păstra aluatul pufos.
Torni aluatul obţinut într-o formă rotundă de tartă, căptuşită cu folie specială pentru copt.
Aşezi deasupra fructele cu partea bombată în sus şi introduci forma în cuptorul bine încins, pentru circa 40-45 de minute, la foc potrivit.
După proba scobitorii, scoţi i tarta din cuptor şi o laşi să se răcească.
O pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie, o portionezi şi o serveşti.
Tartă pufoasă cu piersici
Pofta buna!