Tarta de pui cu legume

Printeaza

Tarta de pui cu legume din: piept de pui, praz, mazare, faina, ciuperci, cartofi, cartofi, telina, cimbru, supa de legume, ou, aluat, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 fire de praz
  • 200 g mazare
  • 2 linguri faina
  • 200 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 1 telina
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 400 ml supa de legume
  • 1 ou
  • 400 g aluat pentru placinta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în cubuleţe şi fierbeţi-le în apă cu sare. Căliţi în ulei prazul, ţelina, morcovii, cartofii şi ciupercile, curăţate şi tăiate în bucăţi potrivite.

Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi făina şi lăsaţi-o să se călească 2 minute, amestecând mereu.

Adăugaţi treptat supa de legume şi ames­tecaţi pentru a nu se forma cocoloaşe.

Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când.

Când amestecul începe să se îngroaşe, adăugaţi condimente, după gust, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.

Tapetaţi o formă ro­tundă de tarte, unsă cu ulei, cu jumătate din aluatul de plăcinte.

Puneţi peste aluat amestecul de legume, presăraţi peste acestea cubuleţele de carne şi deasupra întindeţi altă foaie de aluat.

Faceţi câteva orificii în foaia de deasupra, ungeţi-o cu ou bătut şi coaceţi tarta la foc potrivit.

 

Tarta de pui cu legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.