Tarta racoritoare cu fructe
PrinteazaTarta racoritoare cu fructe din: faina, unt, zahar, lapte, mere, nectarine, struguri, kiwi.
Pentru aluat:
- 225 g făină
- 150 g unt
- 75 g zahăr brun
- unt, pentru uns tava
- un albuş
Pentru umplutură:
- un plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- felii de mere verzi
- felii de mere roşii
- felii de nectarine
- feliuţe de kiwi
- boabe de struguri roşii
- bucăţi de ananas
- un plic de gelatină
Mod de preparare:
Se mixează zahărul cu untul, se adaugă făina, albuşul şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte aluatul în floie alimentară şi se dă la frigider, 30 de minute.
Se întinde aluatul, se pune într-o formă unsă cu unt, se dă la rece 30 de minute, după care se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30 de minute.
Se prepară budinca după instrucţiunile de pe plic, apoi se toarnă peste aluat şi se lasă să se răcească.
Se ornează tarta cu feliuţe de fructe şi, cu o pensulă de silicon, se lăcuiesc fructele cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Pofta buna!