Tarta rapida cu prune si scortisoara

Printeaza

Tarta rapida cu prune si scortisoara din: prune, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana dulce, esenta vanilie, zahăr cu scorţişoară.

 

Ingrediente:

  •  8-10 prune tăiate în sferturi
  • 100 g unt
  • 2 linguri de zahăr
  • 400 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 linguri de smântână dulce
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguri de zahăr cu scorţişoară
  • unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 de grade. 0 tavă cu diametrul de 22 cm se unge cu unt. Prunele se taje în sferturi pe lungime, se scot sâmburii şi se pun deoparte.

Untul se taie cu cuţitul, se adaugă zahăr şi se amestecă până se omo­genizează. Se adaugă oul şi gălbenu­şul şi se amestecă cu furculiţa până când compoziţia devine omogenă. 

adaugă esenţa de vanilie, jumătate din făină şi praful de copt şi se încorporează. Se adaugă restul de făină şi se frământă aluatul până se obţine o gogoaşă omogenă.

întinde până se formează un cerc cu grosimea de 6 mm. Aluatul se pune în formă, cu marginile atârnând, se presează uşor şi se îndepărtează ce este în exces. Aluatul se înţeapă cu o furculiţă, apoi pe el se aşază sferturile de prune.

presară deasupra zahăr cu scorţişoară şi se ornează cu resturile de aluat.

coace tarta 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare maro-aurie.

lasă să se răcească şi se ‘presară deasupra zahăr-pudră.

Tarta rapida cu prune si scortisoara

Tarta_rapida_cu_prune_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.