Tartă rapidă cu prune

Printeaza

Tartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel.

Ingrediente:

  • 750 g prune
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g migdale macinate
  • 2 linguri zahar candel

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Pentru aluat, se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat.

Se înglo­bează pe rând ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi migdale, apoi se înglobează la aluat.

Se încinge cupto­rul la 200°C.

Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm), se aşază aluatul în formă şi se nivelează.

Dea­supra se aranjează prunele, în cerc, cu partea tăiată în sus. Se coace prăjitura la cuptorul pregătit circa 40 de minute.

Se scoa­te tarta de la cuptor şi se presară deasupra zahăr candel.

Se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, apoi se serveşte.

 

Tartă rapidă cu prune

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Smochine trase in ciocolata

Tarta cu smochine si branza 

Tarta cu smochine si branza din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 80 g zahăr 180 g unt 5 g praf de copt 300 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză 1 ou 150 g zahăr pudră smochine   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.