Tarta cu smochine si branza din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 80 g zahăr 180 g unt 5 g praf de copt 300 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză 1 ou 150 g zahăr pudră smochine Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul […]
Tartă rapidă cu prune
PrinteazaTartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel.
- 750 g prune
- 125 g unt moale
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 175 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 g migdale macinate
- 2 linguri zahar candel
Mod de preparare:
Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Pentru aluat, se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat.
Se înglobează pe rând ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi migdale, apoi se înglobează la aluat.
Se încinge cuptorul la 200°C.
Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm), se aşază aluatul în formă şi se nivelează.
Deasupra se aranjează prunele, în cerc, cu partea tăiată în sus. Se coace prăjitura la cuptorul pregătit circa 40 de minute.
Se scoate tarta de la cuptor şi se presară deasupra zahăr candel.
Se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, apoi se serveşte.
Tartă rapidă cu prune
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu smochine si branza
Pofta buna!