Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie
PrinteazaO reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din: cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie, ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume.
pentru tarte:
- 200 g cartofi
- 300 g ricotta
- 2 ouă
- 2 albuşuri
- 30 g unt pesmet
- nucşoară
- sare şi piper
pentru sos:
- 2 căpăţâni de cicoare roşie (radicchio)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură faină albă
- 300 ml supă concentrată de legume
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii într-o oală cu multă apă, cu o linguriţă de sare, curăţă-i de coajă şi pasează-i prin strecurătoarea de legume, împreună cu ricotta, apoi transferă piureul într-un castron. Adaugă ouăle întregi şi albuşurile bătute spumă. Condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust.
Unge cu unt 6 forme individuale din aluminiu şi tapetează-le cu pesmet, pune în ele compoziţia obţinută şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Taie cicoarea fâşii (opreşte câteva foi pentru decor).
Incinge uleiul într-o cratiţă, pune cicoarea şi căleşte-o 2-3 minute. Presară o lingură de faină, amestecă, adaugă supa concentrată de legume, sare şi piper, după gust, şi fierbe totul 10 minute. Pasează sosul obţinut cu blenderul de mână şi potriveşte de sare şi piper, după gust.
Serveşte tartele fierbinţi, cu sos de cicoare alături, decorate cu foi de cicoare (atât întregi, cât şi tăiate fâşii subţiri).
Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie
Pofta buna!