Tarta ricotta cu crema mascarpone si fructe rosii

Printeaza

Tarta ricotta cu crema mascarpone si fructe rosii din: faina, zahar, unt, oua, branza ricotta, mascarpone, lamaie, zahra pudra, frisca, fructe rosii.

Ingrediente aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 2 ouă

umplutura:

  • 450 g brânză ricotta
  • 75 g zahăr
  • 40 g făină
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri

crema mascarpone :

  • 200 g mascarpone
  • 1 buc.lamaie
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g frişcă

Ornament:

100 g fructe roşii

 

Mod de preparare:

Pentru început, pregătiţi tarta. Bateti untul  cu ouăle timp de cinci minute cu telulul.Adaugati untul moale (dar atenţie să nu fie topit) şi bateţi cu telul.

Scoateţi telul şi începeţi să adugaţi făină câte puţin, amestecând cu paleta sau “la mănă”.

Amestecaţi pănă se formează o pastă netedă, fără cocoloaşe.

Acoperiţi amestecul cu o folie de plastic şi lăsaţi-l la frigider 20 de minute să se odihnească. Rulaţi aluatul într-o tavă presărată cu făină. Puneţi-l informa pentru tartă. Lăsaţi-l din nou să se odihnească în frigider, înainte de a-l coace.

Intr-un vas de inox, bateţi 40 de grame de zahăr şi cele patru albuşuri de ouă pănă formează un amestec pufos şi deschis la culoare.

Intr-un vas separat, amestecaţi brânza ricotta, cu 35  de zahăr, faina si gălbenuşurile de ou.

Puneţi spuma de ouă în ricotta şi introduceţi acest amestec în brioşă. Daţi la cuptor, la 180 grade, timp de 25 de minute.

Pentru cremă, amestecaţi frişca cu zahărul pănă formează o pastă.

Adăugaţi crema şi răzătura de lămăie în mascarpone. Garnisiţi desertul cu fructe roşii.

 

Tarta ricotta cu crema mascarpone si fructe rosii

Tarta ricotta cu crema mascarpone si fructe rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.