Tartă cu ricotta şi dovlecei
PrinteazaTartă cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina.
- 1 lingura ulei de masline
- 2 dovlecei, feliati fin
- 250 g ricotta
- 2 oua mari
- 1 mana mica de busuioc, tocat
- 1 praf de nucsoara
- 1 lingura de parmezan ras
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 320 g aluat de foitaj
- faina, pentru tapetat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie. Căleşte dovleceii 5 minute, până devin rumeni pe margini, apoi scoate-i din tigaie şi lasă-i deoparte.
Amestecă ricotta cu ouăle, cea mai mare parte din busuioc, nucşoara, parmezanul şi usturoiul. Lasă compoziţia deoparte.
Intinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu puţină făină. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază în ea aluatul. Intinde compoziţia cu ricotta peste aluat, lăsând o margine liberă de 1 cm de jur împrejur.
Infige în ricotta feliile de dovlecei. întoarce marginile aluatului în sus, cât să acopere marginea compoziţiei, şi ciupeşte-l din loc în loc, ca să nu curgă umplutura.
Coace tarta 30 de minute sau până când aluatul devine pufos şi auriu. Serveşte tarta caldă, presărată cu restul de busuioc.
Tartă cu ricotta şi dovlecei
Pofta buna!