Tartă cu roşii asezonată cu şuncă de Parma şi mozzarella
PrinteazaTartă cu roşii asezonată eu şuncă de Parma şi mozzarella din: aluat, rosii, rosii cherry, mozzarella, sunca de parma, sare, piper, cimbru si ulei de masline.
- 350 g aluat de foi congelat
- 6 rosii
- 250 g rosii cherry
- 150 g mozzarella
- 6 felii sunca de Parma
- sare
- piper
- 2 linguri cimbru uscat
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se lasă să se decongeleze aluatul. Se prepară roşiile şi se tăe felii subţiri. Se spală roşiile cherry şi se şterg. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii. 2 Fe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat.
Se îmbracă în ea o tavă şi se formează o margine. Se înţeapă blatul în mai multe locuri cu furculiţa. Se aşază pe blat felii de şuncă şi mozzarella; se sărează şi se piperează. Se repartizează deasupra felii de roşii şi roşii cherry.
Se presară cimbru, puţină sare şi puţin piper, se stropeşte cu ulei de măsline şi se coace cca 25-30 minute.
Tartă cu roşii asezonată eu şuncă de Parma şi mozzarella
Pofta buna!