Tarta cu rosii, bacon si branza
PrinteazaTarta cu rosii, bacon si branza din: făină, drojdie, unt, brânză de vaci, gorgonzola, ouă, smântână, bacon, rosii, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 20 g drojdie
- 80 g unt
- 100 g brânză de vaci
- 100 g gorgonzola
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 150 g bacon
- câteva roşioare
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământă făina cu drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, două linguri cu unt şi un praf de sare.
Separat, amestecă baconul tăiat fâşii, brânza, gorgonzola, smântână, restul de unt şi ouăle bătute cu un praf de sare şi piper.
Intinde aluatul în foi subţiri, pe care aşază-leîn forme rotunde, unse cu unt.
Toarnă compoziţia preparată mai sus şi din loc în loc aşază frunze de pătrunjel şi roşioare întregi.
Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.
Tarta cu rosii, bacon si branza
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu rosii si bacon