Tarta cu rosii si branza

Printeaza

Tarta cu rosii si branza din: faina, lapte, unt, smantana, sare, telemea, oua, rosii, oregano, ulei, busuioc, seminte, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_rosii_si_branza

  • 500 g făină
  • 150 ml lapte
  • 170g unt
  • 4 linguri smântână
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 400 g telemea de oi
  • 3 ouă
  • 300 g roşii cherry (roşii şi galbene)
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri ulei
  • busuioc proaspăt pentru servit
  • câteva seminţe de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu laptele, smântână şi praful de sare, până se omogenizează compoziţia.

Adaugi untul şi frămânţi aluatul, lăsându-l la rece 15 minute.

Intinzi o foaie de aluat, cu care tapetezi interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă, înţepi cu furculiţa în mai multe locuri, să nu se umfle la copt.

Tai brânza cubuleţe, o amesteci cu gălbenuşurile adăugate pe rând, sare şi piper după gust, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă tare.

Torni compoziţia peste foaia de tartă şi garniseşti cu roşiile tăiate pe jumătate.

Deasupra presari oregano, pui frunzuliţe de busuioc, seminţe de floarea-soarelui, stropeşti cu ulei şi coci la foc potrivit, timp de 35-40 de minute.

Serveşti tarta cât este caldă.

Tarta cu rosii si branza

Tarta_cu_rosii_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tartă cu roşii cherry galbene

Tarta simpla cu rosii

Tarta simpla cu rosii din: rosii, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: un aluat foitaj 2 linguriţe muştar 3 roşii ulei sare si piper   Mod de preparare: Aluatul decongelat se lucrează pentru a-i da formă rotundă. Se transferă în tava de copt tapetată cu făină, apoi se unge cu muştar. Se aşază felii de roşii, se […]

Tartă cu roşii uscate si leurdă

Tarta cu rosii si branza brie

Tarta cu rosii si branza brie din: sparanghel, rosii, branza, oregano, ulei. Ingrediente: 12 suliţe de sparanghel, curăţate 425 g aluat foitaj 4-6 roşii coapte 300 g brie, tăiata în felii subţiri câteva crenguţe proaspete de oregano ulei, pentru stropit   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe sparanghelul în apă fiartă timp de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.