Tarta cu rosii si cascaval

Printeaza

Tarta cu rosii si cascaval din: faina, sare, ulei, drojdie, apa, zahar, ardei, carnati, rosii, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, telemea, busuioc.

Ingrediente:

aluat:

  • 350 g făină
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 220 ml apă
  • 2 linguri drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr

umplutură:

  • 5 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 6 cârnati mijlocii proaspeti
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 3 căţei usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 g cascaval
  • 75 g telemea usor sărată
  • 1 mănâ busuioc

 

Mod de preparare:

Tarta cu rosii si cascaval: Amesteci făina cu un praf de sare si ulei. Incălzeşti uşor apa, dizolvi drojdia şi zahărul. Laşi 15 minute să se odihnească, după care torni peste făină şi începi să frământi.

Este gata când aluatul nu se mai tine de degete. Îl laşi să crească 30 de minute, după care ungi cu o lingură de ulei o tavă şi întinzi aluatul.

Apasă cu degetul 1-2 cm în aluatul dospit. Dacă nu revine repede la forma iniţială, atunci aluatul şi-a dublat volumul şi este gata pentru preparare.

Intepi aluatul cu furculiţa şi întinzi deasupra 2 linguri de ulei.

Tai cârnatii felii, pe care le prăjeşti în ulei cu cepele tăiate solzişori, usturoiul pisat şi ardeiul feliat. După ce s-au înmuiat legumele si carnea s-a rumenit, dai deoparte tigaia.

Pui peste aluat sucul de roşii şi aşezi umplutura de carnati. Nivelezi şi adaugi busuiocul rupt bucăti.

Razi caşcavalul şi telemeaua şi presari peste tartă. Feliezi roşiile şi le pui peste amestecul de brânzeturi, după care dai tava la cuptor, incălzit în prealabil, 40-45 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Pui înăbușit Dezhou: Puiul Braise Dezhou – Istorie, Rețeta Tradițională și Servire – O Călătorie Culinară în Inima Chinei

Pui înăbușit Dezhou: Puiul Braise Dezhou – Istorie, Rețeta Tradițională și Servire – O Călătorie Culinară în Inima Chinei. Dezhou Braised Chicken, cunoscut și sub denumirea de Dezhou Pa Ji, este o rețetă emblematică din provincia Shandong, China. Acest preparat este celebru pentru carnea sa extrem de fragedă și aromată, rezultat al gătitului lent într-un […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.