Tartă cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente:
500 g rosii
500 g ceapa
100 g masline
5 linguri ulei de masline
200 g faina
1 ou
2 linguri lapte
un varf de cutit de zahar
sare
piper
frunze de busuioc
Mod de preparare:
Frământaţi din făină, ou şi lapte un aluat mai tare. Este posibil să trebuiască să adăugaţi şi puţină apă, ca să-l puteţi frământa rhai bine. Condimentaţi aluatul cu sare şi piper şi lăsaţi-l la rece 20 de minute.
Ungeţi o tavă de aragaz cu ulei şi întindeţi în tavă aluatul, în aşa fel încât să acoperiţi şi pereţii tăvii. Stropiţi foaia cu ulei.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele, săraţi-o după gust şi căliţi-o în ulei până când devine uşor gălbuie.
Turnaţi ceapa peste foaia de aluat şi nivelaţi-o cu o lingură. Deasupra aşezaţi rondele de roşii şi măslinele.
Presăraţi puţin zahăr peste roşii. Puneţi tavalacuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 25 ae minute.
Tarta cu rosii si oregano din: aluat, rosii, telemea, oregano, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj 300 g roşii cherry 150 g cremă de brânza 100 g telemea 1/2 linguriţă oregano uscat 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel Mod de preparare: Intinde bine foaia de aluat, pune-o într-o formă de tartă, înţeap-o […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.