Tartă cu rosii si parmezan
PrinteazaO reteta de tarta cu rosii cu parmezan din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, suc de la portocala si ulei de masline.
- 100 g parmezan (bucată întreagă)
- 4 ouă
- 200 g făină
- 100 g unt
- sare
- piper
- 8 roşii mari
- 250 g smântână
- nucşoară rasă
- 2 legături ruccola
- 5 linguri oţet balsamic
- sucul de la 1/2 portocală
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se rad cca 75 g parmezan. Se separă 1 ou. Se frământă un aluat din făină, unt, albuş, 1 vârf de cuţit de sare şi parmezan. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se spală roşiile şi se taie felii groase de 1 cm. Se bat cele 3 ouă rămase cu smântână şi gălbenuşul rămas; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se încinge cuptorul la 200°C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat (cca 30 x 22 cm) şi se aşază pe o tavă unsă (28 x 20 cm); se ridică o margine înaltă. Se repartizează deasupra roşiile şi peste ele se toarnă amestecul cu ouă; se coace tarta la cuptor cca 35 min. Se lasă apoi să se odihnească 5 minute în cuptorul stins; se ornează după dorinţă.
Se spală ruccola, se şterge, iar frunzele se taie eventual în două. Se amestecă oţetul cu suc de portocale, sare şi piper. Se înglobează uleiul, bătând cu telul. Se rade restul de parmezan şi se adaugă la ruccola şi la dressing. Se serveşte alături de tartă.
Tartă cu rosii si parmezan
Pofta buna!