Tartă cu roşii uscate si leurdă

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de tarta cu rosii uscate si leurda din: faina, praf de copt, oua, lapte batut, ulei de masline, cascaval, branza telemea, rosii uscate, seminte de dovleac, leurda, sare si piper.

Ingrediente:Tartă cu roşii uscate si leurdă

  • 160 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte bătut
  • o lingură de ulei de măsline
  • 100 g caşcaval
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g roşii uscate
  • o linguriţă de cimbru
  • 50 g seminţe de dovleac
  • o legătură leurdă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt, sare şi piper după gust. Se adaugă ouăle mixate separat până când şi-au dublat volumul, laptele bătut călduţ şi uleiul de măsline.

Se amestecă cu un tel, se adaugă caşcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari, brânza telemea sfărâmată cu o furculiţă sau tăiată cubuleţe şi seminţele de dovleac prăjite într-o tigaie fără ulei. Se presară cimbrul, roşiile uscate tocate mărunt sau tăiate julien, leurda spălată, scursă de apă şi tocată mărunt.

Se amestecă ingredientele cu o lingură, se toarnă într-o tavă de tartă unsă cu ulei şi se nivelează. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace 45 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, tăiată bucăţi mici.

Tartă cu roşii uscate si leurdă

Tartă cu roşii uscate si leurdă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.