Tartă cu roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu rosii din: foaie de placinta, branza ricotta, branza de capra, sos pesto, rosii si 1 ou.
- 1 foaie de placinta congelata
- 1/2 cana de branza ricotta semidegresata
- 1/4 cana de branza de capra, tinuta la temperatura camerei
- 2 linguri sos pesto
- 350 g rosii de gradina de diferite culori, feliate
- 1 ou mare, batut usor.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 220°C şi pune tava pe grilajul din mijloc. Despatureste aluatul pe suprafaţa de lucru (presărată cu făină) şi întinde-l într-un cerc cu diametrul de 35 cm.
Mută-l pe tava acoperită cu o foaie de copt. Amestecă brânzeturile şi întinde-le pe aluat, lăsând o margine de 4 cm.
Distribuie în mod egal sosul pesto şi roşiile, împătureşte marginile aluatului peste roşii, lăsând liber centrul tartei. Unge cu ou suprafaţa preparatului.
Coace plăcinta până capătă o culoare maro-aurie, aproximativ 30 de minute. Taie-o în bucăţele şi serveşte-o.
Tartă cu roşii
Pofta buna!