Tarta cu rubarba si fistic

Printeaza

O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic.

Ingrediente:Tarta cu rubarba si fistic

  • 1,6 kg rubarba (revent)
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 50 g miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 300 g faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g fistic pisat

 

Mod de preparare:

Se spala tijele de revent, se curata, se decojesc si se taie bucati de 2 cm. Se asaza intr-o sita si se oparesc cu apa clocotita; se lasa sa se scurga. Se unge o tava adanca si se tapeteaza cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180C.

Pentru blat, se amesteca branza de vaci cu lapte, ulei, miere, praful de sare si zaharul vanilinat; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta aluatul cu mixerul.

Aluatul se asaza pe tava si se intinde o foaie de marimea tavii; se ridica marginile. Se repartizeaza bucatile de revent pe aluat si se coace prajitura 15-20 minute. Se presara deasupra fistic pisat si se taie bucati cu un cutit cu lasa subtire si foarte ascutita.

Tarta cu rubarba si fistic

Tarta cu rubarba si fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.