Tarta cu rubarba si fistic
PrinteazaO reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic.
- 1,6 kg rubarba (revent)
- 150 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 8 linguri ulei
- 50 g miere
- 1 plic praf de copt
- sare
- 300 g faina
- 1 plic zahar vanilinat
- 200 g fistic pisat
Mod de preparare:
Se spala tijele de revent, se curata, se decojesc si se taie bucati de 2 cm. Se asaza intr-o sita si se oparesc cu apa clocotita; se lasa sa se scurga. Se unge o tava adanca si se tapeteaza cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180C.
Pentru blat, se amesteca branza de vaci cu lapte, ulei, miere, praful de sare si zaharul vanilinat; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta aluatul cu mixerul.
Aluatul se asaza pe tava si se intinde o foaie de marimea tavii; se ridica marginile. Se repartizeaza bucatile de revent pe aluat si se coace prajitura 15-20 minute. Se presara deasupra fistic pisat si se taie bucati cu un cutit cu lasa subtire si foarte ascutita.
Tarta cu rubarba si fistic
Pofta buna!