Tarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare Mod de preparare: Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie […]
Tarta cu rubarba si zmeura
PrinteazaTarta cu rubarba si zmeura din: făină, unt, ou, zahar pudra, sare, rubarbă, zmeură, smântână, zahăr, făină sau amidon.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt topit
- 1 ou
- 1 lingură zahăr pudră
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 3 tije rubarbă
- 200 g zmeură
- 150 g smântână
- 80 g zahăr
- 1 lingură făină sau amidon
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina împreună cu sarea. Adaugi oul frecat cu zahăr pudră şi untul topit.
Frămânţi un aluat pe care îl păstrezi în frigider cel puţin 1 oră, învelit în folie transparentă.
Pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie de aluat groasă de 5 mm.
Tapetezi cu aluat baza şi pereţii unei forme de tartă de 28 cm. îndepărtezi aluatul care depăşeşte marginile.
Speli fructele, iar rubarba o tai bucăţi, pe diagonală.
Aşezi fructele peste aluat şi torni smântână amestecată cu zahărul şi amidonul.
Introduci tarta în cuptorul preîncălzit şi o coci 45-50 de minute, la foc mediu.
O porţionezi după ce s-a răcit complet.
Tarta cu rubarba si zmeura
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba. Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite […]
Tarta cu rubarba si fistic
O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6 linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g faina 1 plic […]
Pofta buna!