Tarta cu rubarba si zmeura din: făină, unt, ou, zahar pudra, sare, rubarbă, zmeură, smântână, zahăr, făină sau amidon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 1 ou 1 lingură zahăr pudră 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: 3 tije rubarbă 200 g zmeură 150 g smântână 80 g zahăr 1 lingură făină sau amidon Mod de preparare: Cerni […]
Tarta cu rubarba
PrinteazaTarta cu rubarba din: faina, unt, zahar, ou, sare, rubarba, smantana, zahar, faina, scortisoara.
- 250 g făină
- 125 g unt topit
- 20 g unt pentru formă
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
- 500 g rubarbă
- 150 g smântână
- 50 g zahăr
- 2 linguri cu făină
- 1/4 linguriţă scorţişoară pudră
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Intr-un vas combini făina, sarea şi untul. Adaugi oul şi zahărul. Frămânţi foarte rapid şi laşi aluatul la frigider. Ungi o formă de tartă (cu diametrul de 20 cm) cu unt. Intinzi aluatul într-o foaie de 3 mm grosime.
Pregăteşti umplutura aşa:
Cureţi rubarba, o tai în bucăţi de 3 cm şi aşezi aceste bucăţi peste aluat. Intr-un castron, formezi o cremă din făină, zahăr, smântână şi scorţişoară. Torni acest amestec peste rubarbă. Dai tarta la copt până când preparatul devine auriu.
Această tartă se consumă rapid, pentru că rubarba lasă lichid şi înmoaie aluatul.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Poate te intereseaza si: Tarta cu visine, lamaie si vanilie Tarta cu morcov, capsuni si stafide Tarta cu ciocolata, pere si stafide Ingrediente aluat: 1 cană făină ¾ cană zahăr ½ […]
Tarta cu rubarba si bezea
Tarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare Mod de preparare: Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie […]
Pofta buna!
Merita incercata tarta cu rubarba