Tarta rustica cu carne de porc

Printeaza

Tarta rustica cu carne de porc din: faina, unt, suc de lamaie, apa, ou, sare, dovleac, ceapa, piept de porc, piper.

Ingrediente:Tarta_rustica_cu_carne_de_porc

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 2 linguri apă rece
  • 2 lingurite suc de lămâie
  • un ou
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 250 g dovleac
  • o ceapă albă
  • 250 g piept de porc neafumat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina cu sarea se amestecă se adaugă untul tăiat cubulete.

Se amestecă cu vârful degetelor pentru a obtine un aluat nisipos.

Se bate oul, se amestecă cu sucul de lămâie şi apa şi se toarnă peste aluat.

Se frământă si, când s-a obtinut un aluat omogen, se dă la rece pentru 30 de minute, învelit în folie.

Pieptul de porc tăiat cubuleţe se rumeneşte într-o tigaie fără ulei si în grăsimea scursă se pune dovleacul tăiat cubuleţe.

Se lasă două minute, se pune aproximativ 250 ml apă, sare, piper si se lasă la fiert 15 minute să scadă.

Aluatul se întinde foaie care se transferă în tava mare de copt a aragazului unsă cu putin ulei.

Se pune umplutura, se presară ceapa tăiată mai mare si se aduc marginile spre centru, încercând să se obtină o tartă rotundă.

Se coace 35 de minute.

Tarta rustica cu carne de porc

Tarta_rustica_cu_carne_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.