Tarta rustica cu carne de porc
PrinteazaTarta rustica cu carne de porc din: faina, unt, suc de lamaie, apa, ou, sare, dovleac, ceapa, piept de porc, piper.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 2 linguri apă rece
- 2 lingurite suc de lămâie
- un ou
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 250 g dovleac
- o ceapă albă
- 250 g piept de porc neafumat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina cu sarea se amestecă se adaugă untul tăiat cubulete.
Se amestecă cu vârful degetelor pentru a obtine un aluat nisipos.
Se bate oul, se amestecă cu sucul de lămâie şi apa şi se toarnă peste aluat.
Se frământă si, când s-a obtinut un aluat omogen, se dă la rece pentru 30 de minute, învelit în folie.
Pieptul de porc tăiat cubuleţe se rumeneşte într-o tigaie fără ulei si în grăsimea scursă se pune dovleacul tăiat cubuleţe.
Se lasă două minute, se pune aproximativ 250 ml apă, sare, piper si se lasă la fiert 15 minute să scadă.
Aluatul se întinde foaie care se transferă în tava mare de copt a aragazului unsă cu putin ulei.
Se pune umplutura, se presară ceapa tăiată mai mare si se aduc marginile spre centru, încercând să se obtină o tartă rotundă.
Se coace 35 de minute.
Tarta rustica cu carne de porc
Pofta buna!