Tartă rustică cu hribi
PrinteazaTartă rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii, usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 lingura apa
pentru umplutura:
- 350 g hribi proaspeti
- 2 rosii
- 4 catei de usturoi
- sare de mare
- cimbru verde
- ulei de masline
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea, apoi cu untul şi frămânţi până se formează un aluat sfărâmicios. Adaugi ouăle, apa şi continui frământarea circa 5 minute, până când aluatul devine elastic. Impachetezi aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie rotundă, pe care o aşezi peste tava tapetată cu hârtie de copt.
Pregăteşti umplutura: Speli hribii, îi tai felii şi îi căleşti în ulei te măsline, apoi îi laşi să se răcească. Roşiile le spelişi le tai felii. Pui în mijlocul aluatului hribii căliţi, feliile de roşii, usturoiul tăiat mărunt, sarea de mare şi cimbrul verde.
Impătureşti aluatul rămas de pe margi ni Ungi cu puţină apă marginile de aluat şi dai tava a cuptor, pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit tarta, o porţionezi şi o serveşti.
Pofta buna!