Ceaiul Assam: Istorie, Producție și Beneficii – Tot Ce Trebuie Să Știi – Ceaiul Assam este unul dintre cele mai populare și apreciate tipuri de ceai negru din lume. Originar din regiunea Assam din nord-estul Indiei, acest ceai este renumit pentru aroma sa bogată, robustă și culoarea sa intensă. Istoria Ceaiului Assam Ceaiul Assam își […]
Tartă rustică cu hribi
PrinteazaTartă rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii, usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline.
Ingrediente:
aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 lingura apa
umplutura:
- 350 g hribi proaspeti
- 2 rosii
- 4 catei de usturoi
- sare de mare
- cimbru verde
- ulei de masline
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea, apoi cu untul şi frămânţi până se formează un aluat sfărâmicios.
Adaugi ouăle, apa şi continui frământarea circa 5 minute, până când aluatul devine elastic.
Impachetezi aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie rotundă, pe care o aşezi peste tava tapetată cu hârtie de copt.
Pregăteşti umplutura: Speli hribii, îi tai felii şi îi căleşti în ulei te măsline, apoi îi laşi să se răcească. Roşiile le spelişi le tai felii.
Pui în mijlocul aluatului hribii căliţi, feliile de roşii, usturoiul tăiat mărunt, sarea de mare şi cimbrul verde.
Impătureşti aluatul rămas de pe margi ni Ungi cu puţină apă marginile de aluat şi dai tava a cuptor, pentru 30-35 de minute.
După ce s-a răcit tarta, o porţionezi şi o serveşti.
Pofta buna!
Sos de Trufe și Parmezan – o delicatesă culinară care aduce un plus de eleganță și rafinament oricărui preparat. Acest sos cremos, bogat și intens aromat este perfect pentru a fi servit cu paste, carne sau legume. Trufele, cunoscute ca fiind „diamantele bucătăriei”, împreună cu parmezanul, creează un gust inconfundabil și sofisticat care va impresiona […]