Tarta rustica cu salam, varza si mar
PrinteazaTarta rustica cu salam, varza si mar din: făină, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, măr, lapte, ouă, nucsoara, maghiran.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 700 g varză
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 80 g salam uscat feliat
- 1 măr
- 125 ml lapte
- 4 ouă
- nucşoară
- 2 fire maghiran
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se face o gropiţă: se. aşază înăuntru oul, sare, apă race şi pe margine fulgi de unt: se frământă.
Se dă la frigider 30.min. Se căleşte ceapa tocată. Se adaugă varza stoarsă şi se căleşte 5 min.
Se sărează, se piperează, se ia de pe foc. Se întindela foaie de aluat; se aşază în formă şi se ridică marginea.
Se repartizează varză, carne, salam şi felii de măr.
Se bat ouăle cu lapte, sare şi nucşoară. Se toarnă pe tartă şi se coace 60 min. la cuptorul încins la 1-75° C.
Se ornează cu maghiran.
Tarta rustica cu salam, varza si mar
Pofta buna!