Tarta rustica cu salam, varza si mar

Printeaza

Tarta rustica cu salam, varza si mar din: făină, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, măr, lapte, ouă, nucsoara, maghiran.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 700 g varză
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 80 g salam uscat feliat
  • 1 măr
  • 125 ml lapte
  • 4 ouă
  • nucşoară
  • 2 fire maghiran

 

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o gropiţă: se. aşază înăuntru oul, sare, apă race şi pe margi­ne fulgi de unt: se frământă.

Se dă la frigider 30.min. Se căleşte ceapa tocată. Se adaugă varza stoarsă şi se căleşte 5 min.

Se sărează, se piperează, se ia de pe foc. Se întindela foaie de aluat; se aşază în formă şi se ridică marginea.

Se repartizează varză, carne, salam şi felii de măr.

Se bat ouăle cu lapte, sare şi nucşoară. Se toarnă pe tartă şi se coace 60 min. la cupto­rul încins la 1-75° C.

Se or­nează cu maghiran.

 

Tarta rustica cu salam, varza si mar

Tarta_rustic_cu_salam_varza_si_mar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.