Tartă rustică
PrinteazaO reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare.
- 500 g căpşune
- 150 g unt foarte rece
- 170 g făină
- 4-5 linguri cu apă foarte rece
- 2 linguri cu zahăr
- 1 gălbenuş
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul tăiat fulgi ori dat pe râzătoare şi amestecă până ce aluatul a devenit nisipos. Adaugă treptat apa, până ce aluatul se strânge sub formă de minge. Trece-ţi mâinile pe sub jetul de apă rece şi scoate aluatul din bol. Inveleşte-l într-o folie şi dă-l la rece două ore.
Pudrează masa de lucru cu făină şi întinde aluatul cu sucitorul, atât cât se poate. Aşază foaia într-o formă tapetată cu hârtie şi mai întinde de el cu degetele. Pune deasupra felii de căpşune şi îndoaie marginile aluatului. Unge-le cu gălbenuş şi dă tava la cuptor 45 de minute. Taie în felii doar după ce s-a răcit.
Tartă rustică
Pofta buna!