Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]
Tarta cu salam si maghiran
PrinteazaTarta cu salam si maghiran din: faina, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, mar, lapte, nucsoara, maghiran.
- 250 g făină
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri apă rece
Ingrediente umplutură:
- 700 g varză
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 80 g salam uscat feliat
- 1 măr
- 125 ml lapte
- 4 ouă
- nucşoară
- 2 fire maghiran
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se face o gropiţă: se aşază înăuntru oul, sare, apă rece şi pe margine fulgi de unt; se frământă.
Se dă la frigider 30 min. Se căleşte ceapa tocată.
Se adaugă varza stoarsă şi se căleşte 5 min. Se sărează, se piperează, se ia de pe foc.
Se întinde o foaie de aluat; se aşază în formă şi se ridică marginea. Se repartizează varză, carne, salam şi felii de măr.
Se bat ouăle cu lapte, sare şi nucşoară. Se toarnă pe tartă şi se coace 60-min. la cuptorul încins la 175° C.
Se ornează cu maghiran.
Tarta cu salam si maghiran
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Pofta buna!
Imi place tarta asta!