Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
PrinteazaO reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare, piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt.
- 500 g salata de vinete
- 100 g branza telemea
- 150 g branza de vaci
- 4 rosii
- 2 cepe
- 1 crenguta busuioc proaspat
- sare
- piper
aluat:
- 100 g unt
- 100 ml iaurt
- 300 g faina
- 1 ou
- praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se prepară aluatul. Se freacă untul moale cu un praf de sare. Se adaugă oul şi iaurtul. Se omogenizează bine şi se presară făina amestecată cu o jumătate de plic de praf de copt. Se frământă şi se păstrează peste noapte la rece.
Se prepară umplutura: se adaugă brânza rasă şi o linguriţă de busuioc tocat în salata de vinete. Se presară piper şi sare dacă mai este nevoie.
Se întinde o foaie de aluat. Se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se toarnă umplutura. Se acoperă cu un strat din sferturi de roşii.Se coace 20 minute la foc moderat.
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
Pofta buna!