Tarta sarata cu legume si sunculita
PrinteazaTarta sarata cu legume si sunculita din: aluat pentru foitaj, vanata, morcovi, dovlecei, ardei rosu, praz, oua, parmezan, mozzarella, sunculita afumata, apa, sare, piper, ulei de masline.
- 1 pachet de aluat pentru foitaj
- 1/2 vanata
- 2 morcovi
- 3 dovlecei
- 1/2 ardei rosu
- 1 praz (doar partea alba)
- 2 oua
- 3 linguri parmezan
- 150 g mozzarella
- 250 g sunculita afumata
- 150 ml apa
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Cureti legumele si le tai, dupa plac. Intr-o tigaie pui legumele cu putin ulei de masline (cca 3 linguri) si le lasi la calit 2-3 minute, apoi adaugi sunculita taiata marunt si piper.
Lasi la calit totul circa 2 minute, dupa care pui 150 ml apa si lasi totul la fiert pana scade apa.
Intre timp, bati ouale cu putina sare, apoi adaugi parmezanul si amesteci, iar mozzarella o tai cuburi.
Dupa ce a scazut apa de la amestecul de legume, pul ouale batute cu parmezan si mozzarella si amesteci totul bine.
Separat, intinzi putin aluatul cu facaletul, apoi il asezi in tava pentru tarta. Peste aluat pui legumele, iar marginile le întorci putin, inspre interiorul tartei.
Tava o dai la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie, apoi scoti tarta din cuptor si o lasi la racit.
Tarta sarata cu legume si sunculita
Pofta buna!