Tarta sarata cu mazare si ceapa verde
PrinteazaTarta sarata cu mazare si ceapa verde din: făină, unt rece, caşcaval ras, apă rece, ceapă verde, mazăre verde, lapte, oua, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 125 g făină
- 55 g unt rece
- 30 g caşcaval ras
- 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 1 lingură unt
- 1 fir ceapă verde
- 200 g mazăre verde
- 120 ml lapte
- 3 ouă
- 200 g smântână grasă
- 60 g caşcaval ras
- sare, piper
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o tigaie adâncă. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte; se adaugă mazărea şi se înăbuşă cca 6 min. Apoi se pasează şi se lasă să se răcească.
Se amestecă făina cu bucăţele de unt şi, cu vârfurile degetelor, se frământă până ce se obţin firimituri; se amestecă împreună cu caşcavalul, se stropesc cu apă şi se frământă. Se întinde apoi o foaie rotundă, pe folie transparentă şi transferă apoi pe hârtie de copt.
Se aşază în tavă cu tot cu hârtia şi se toaletează marginile. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se înţeapă aluatul cu furculiţa în mai multe locuri şi se acoperă cu hârtie de copt; se aşază deasupra boabe de fasole uscate, pentru îngreunat. Se coace blatul cca 15 min.
Se pun deoparte 2 linguri de caşcaval. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se înglobează restul de caşcaval şi compoziţia de mazăre. Se sărează şi se piperează.
Se îndepărtează cu grijă foaia de copt de pe blat (cu tot cu boabele de fasole). Se aşază pe blat compoziţia de mazăre şi se presară deasupra, caşcaval. Se dă la cuptor şi se coace cca 20 min. Tarta se poate servi caldă sau rece.
Tarta sarata cu mazare si ceapa verde
Pofta buna!