Tarta sarata cu rosii si branza
PrinteazaTarta sarata cu rosii si branza din: faina, drojdie uscata, apa, ulei de masline, sare, rosii cherry, branza, verdeata.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 25 g drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
- 20 ml ulei de masline
- sare
pentru umplutura:
- 250 g rosii cherry
- 250 g branza
- verdeata
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia şi sarea. Se face un gol, se pun uleiul şi apa şi se frământă.
Se lasă aluatul la crescut 60 de minute. Se opreşte o bilă de aluat de mărimea unei portocale, iar restul se întinde şi se transferă în tava de copt.
Se acoperă aluatul cu roşii tăiate felii, se pun spanac, rucola sau orice altă verdeaţă, după gust, şi se presară brânza.
Din aluatul oprit se face un grilaj deasupra. Se coace tarta 30 de minute.
Tarta sarata cu rosii si branza
Pofta buna!