Tarta sarata cu rosii, masline si branza
PrinteazaTarta sarata cu rosii, masline si branza din: aluat foitaj, rosioare, branza, masline, ou, frunze de busuioc, muguri de pin, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper.
- un pachet aluat foitaj
- 6 rosioare
- 200 g branza
- 10 masline
- un ou
- cateva frunze busuioc
pentru sos:
- 120 g frunze busuioc
- 60 g muguri de pin
- 5 catei de usturoi
- 200 ml ulei
- 100 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se lasă aluatul de foitaj la decongelat. Pentru sos se taie mărunt usturoiul curăţat şi se i mixează cu mugurii de pin, uleisiul, sarea, piperul si parmezanul.
Se adaugă busuiocul si se mixează până ce se obbţine un sos cremos.
Din aluat se taie păstrate care vor deveni o porţie şi ise ung cu sos. Din aluatul rănmas se taie şuviţe care se aşază peste pătrate ca un coşuleţ.
Se ung cu ou bătut şi se coc ş 15 minute. Se aduc la masă cu roşii, brânză, măsline şi bususuioc.
Tarta sarata cu rosii, masline si branza
Pofta buna!