Tarta sarata cu sunca
PrinteazaTarta sarata cu sunca din: ardei gras, dovlecel, cartofi, ceapa, usturoi, sunca, lapte, smantana, oua, ulei, sare, piper.
- 2 ardei grasi de culori diferite
- un dovlecel
- 3 cartofi fierti
- 400 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 150 g sunca
- 2 linguri lapte
- o lingura smantana
- 8 oua
- o lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat ouăle spumă, se adaugă lapte, smântână, sare şi piper. Se bat bine cu un tel pentru a obţine un amestec omogen.
Intr-o tigaie mare cu ulei se pun ceapa tăiată peştişori, usturoiul felioare, ardeii tăiaţi fâşii subţiri, dovlecelul cuburi, şunca tăiată fâşii late şi cartofii tăiaţi mărunt.
Se toarnă compoziţia de ouă, se amestecă cu legumele şi se lasă 5 minute să se prăjească.
Se scoate omleta cu legume pe o farfurie, se acoperă cu o altă farfurie, se întoarcej între cele două farfurii şi apoi se pune în tigaie cu partea întoarsă care nu era prăjită.
Se mai lasă 5 minute să se prăjească. Apoi, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi.
Tarta sarata cu sunca
Pofta buna!