Tarta savuroasa cu fructe de padure
PrinteazaTarta savuroasa cu fructe de padure din: faina, unt, fructe de padure, zahar.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt
- 10-20 ml apă
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 400 g fructe de pădure
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Fructele se pun la fiert cu 200 g zahăr şi se lasă deoparte 15 minute.
Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi sarea. Se desface cu degetele şi, când aluatul a devenit nisipos, se adaugă întâi 10 ml apă, se amestecă şi, dacă e nevoie, se mai adaugă apă.
Se lasă aluatul să se odihnească 45 de minute.
Aluatul se întinde, se aşază în tava de copt şi se taie surplusul care se modelează. Se coace 15 minute, înţepat cu o furculiţă.
Se aşază fructele de pădure, se pune deasupra aluatul modelat sub formă de grilaj şi se coace încă 30 de minute.
Pofta buna!