Tarta cu scortisoara, vin rosu si ciocolata

Printeaza

Tarta cu scortisoara, vin rosu si ciocolata din: unt, cacao, scorţişoară, cuişoare, ciocolată neagră, ciocolată albă,  faină, praf de copt, oua, vin roşu, zahăr.

Ingrediente:Tarta_cu_scortisoara_vin_rosu_si_ciocolata

  • 250 g unt
  • 25 g cacao
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă cuişoare praf
  • 100 g ciocolată neagră în bucăţi
  • 50 gr ciocolată albă în bucăţi
  • 250 gr faină
  • 1 plic praf de copt
  • 5 ouă medii sau 4 mari
  • 150 ml vin roşu
  • 250 g zahăr

Pentru glazură:

  • 6 linguri vin roşu
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolată albă (pentru decor)

 

 

Mod de preparare:

Spargem ouăle şi separăm gălbenuşurile de albuşuri. Mixăm untul la temperatura camerei cu zahărul până obţinem o cremă fină.

Adăugăm câte un gălbenuş pe rând cremei de unt şi mixăm bine după fiecare până la înglobarea perfectă.

După ce am înglobat toate gălbenuşurile în crema de unt adăugăm scorţişoară, praful de cuişoare şi cacaua mixăm bine şi adăugăm treptat vinul roşu Ig2, recomand un vin roşu demisec sau jdemidulce de foarte bună calitate).

Amestecăm făina cu praful de copt şi o adăugăm aluatului. Amestecăm bine şi adăugăm bucăţile de ciocolată neagră şi albă (folosiţi bucăţi mai mari de ciocolată tocate cu ajutorul unui cuţit).

La sfârşit incorporăm albuşurile bătute spumă, cu grijă şi de jos în sus, în aluat, tapetăm o formă de 24-26 cm maxim cu unt şi făină, punem aluatul în formă şi coacem tarta la 150 grade, cuptor preîn- călzit pentru 50-60 de minute.

O lăsăm să se răcorească în tavă după care o răsturnăm pe un grătar. Pentru glazură amestecări într-o crăticioară mică untul, cacaua, zahărul şi vinul roşu şi o punem pe foc mic.

Amestecăm încontinuu şi stingem focul în momentul în care glazura a căpătat o consistenţă puţin cremoasă (maxim 5 minute).

Punem grătarul pe care se află tarta pe o farfurie şi turnări glazura căduţă pe întreaga suprafaţă a tartei.

Când glazura este aproape rece, radem ciocolata albă pe deasupra. Servim alături de un pahar de vin roşu.

Tarta cu scortisoara, vin rosu si ciocolata

Tarta_cu_scortisoara_vin_rosu_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.