Tarta simpla cu ciocolata
PrinteazaTarta simpla cu ciocolata din: faina, unt, zahar, ou, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, esenta de rom.
- 250 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 6 linguri apă
- 1 ou
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 400 g ciocolată amăruie
- 400 ml frişcă lichidă
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 2 plicuri gelatină
Mod de preparare:
Din ingredientele enumerate se frământă un aluat care se dă la frigider cel puţin jumătate de oră.
Se pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină şi se întinde o foaie rotundă. Se aşază foaia în forma de tartă unsă cu unt şi se presează cu mâna.
Se înţeapă cu o furculiţă pe toată suprafaţa foii, ca să nu se umfle la copt. Se dă la cuptor, până se rumeneşte uşor.
Pentru cremă, se încălzeşte frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Se amestecă până se topeşte ciocolata. Se adaugă esenţa de rom şi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se toarnă pe tarta rece şi se dă la frigider 2-3 ore, până se întăreşte. Apoi se taie felii şi se decorează.
Pofta buna!