Ciuperci umplute cu ton si mix de branzeturi din: ciuperci, ton, gouda, parmezan, maioneza, ceapa verde. Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete (15 ciuperci potrivite) 1 conserva ton 60 gr gouda rasa 2 linguri parmezan ras 3 linguri maioneza 1 fir ceapa verde, tocata Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170 C. Spalati ciupercile […]
Tarta cu somon afumat si verdeata asortata
PrinteazaTarta cu somon afumat si verdeata asortata din: faina, galbenus, unt, usturoi, ceapa, ulei de masline, verdeata asortata, oua, smantana, somon afumat.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 1 galbenus
- 100 g unt
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 2 legaturi verdeata asortata
- 3 oua
- 100 ml smantana
- 250 g somon afumat
Mod de preparare:
frământă un aluat din făină, gălbenuş, unt rece, o linguriţă de sare şi 2-3 linguri de apă; se dă la frigider cca 30 min.
întinde apoi o foaie cu sucitorul, pe planşeta tapetată cu făină, se aşază într-o formă unsă şi se ridică o margine.
acoperă cu o foaie de hârtie de copt, pe care se pun boabe de fasole uscate, pentru îngreunat.
coace blatul 15 min. la 200 °C, apoi se îndepărtează hârtia cu boabe. Ceapa şi usturoiul, curăţate şi tocate, se călesc în ulei încins.
iau de pe foc, se lasă să se răcorească puţin şi se amestecă împreună cu verdeaţa tocată. Se aşază pe blat compoziţia de verdeaţă.
adaugă ouăle bătute cu smântână, sare şi piper, se aşază fâşii de somon afumat si se mai coace 25 de minute.
Tarta cu somon afumat si verdeata asortata
Pofta buna!
Ciuperci umplute cu ton si mix de branzeturi