Tartă cu somon – usor de preparat

Printeaza

Tartă cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua, smanana, sare, piper si usturoi.

Ingrediente:Tarta_cu_somon

blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5 g sare
  • 2 linguri otet
  • 50 ml apa

umplutura:

  • 1 kg spanac proaspat
  • 300 g file de somon proaspat
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 legatura usturoi proaspat

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid, cu vârfurile degetelor, un aluat din făină, sare şi bucăţele de unt rece.

Se adau­gă apă şi oţet şi se amestecă rapid, obţinând un aluat omo­gen. Nu se frământă mult!

Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă la frigider 1 oră. 2 Se încinge cuptorul la 190 °C.

Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat şi se aşază într-o formă rotundă (0 24 cm), unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se înţeapă blatul în câteva locuri cu furculiţa şi se aşază deasu­pra o bucată de hârtie de copt, pe care se presară boabe de fasole pentru îngreunat.

Se coace la cuptor cca 10 min., apoi se scoate şi se îndepăr­tează foaia de copt de deasu­pra, cu tot cu boabe.

Se curăţă usturoiul verde şi se taie rondele. Se curăţă spa­nacul şi se opăreşte într-o can­titate mică de apă, nu mai mult de 5 min.

Apoi se scurge, se trece prin jet de apă rece şi se scurge din nou. Se călesc apoi puţin, într-o tigaie la foc mijlo­ciu, spanacul şi usturoiul tocat.

Se repartizează umplutura pe blat şi se aşază deasupra bucăţele de somon. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper şi se toarnă în formă.

Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se coace tarta cca 25 min.

 

Tartă cu somon

Tarta_cu_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.