Tartă cu somon – usor de preparat
PrinteazaTartă cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua, smanana, sare, piper si usturoi.
blat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 5 g sare
- 2 linguri otet
- 50 ml apa
umplutura:
- 1 kg spanac proaspat
- 300 g file de somon proaspat
- 3 oua
- 250 ml smantana
- sare
- piper
- 1 legatura usturoi proaspat
Mod de preparare:
Se frământă rapid, cu vârfurile degetelor, un aluat din făină, sare şi bucăţele de unt rece.
Se adaugă apă şi oţet şi se amestecă rapid, obţinând un aluat omogen. Nu se frământă mult!
Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă la frigider 1 oră. 2 Se încinge cuptorul la 190 °C.
Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat şi se aşază într-o formă rotundă (0 24 cm), unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se înţeapă blatul în câteva locuri cu furculiţa şi se aşază deasupra o bucată de hârtie de copt, pe care se presară boabe de fasole pentru îngreunat.
Se coace la cuptor cca 10 min., apoi se scoate şi se îndepărtează foaia de copt de deasupra, cu tot cu boabe.
Se curăţă usturoiul verde şi se taie rondele. Se curăţă spanacul şi se opăreşte într-o cantitate mică de apă, nu mai mult de 5 min.
Apoi se scurge, se trece prin jet de apă rece şi se scurge din nou. Se călesc apoi puţin, într-o tigaie la foc mijlociu, spanacul şi usturoiul tocat.
Se repartizează umplutura pe blat şi se aşază deasupra bucăţele de somon. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper şi se toarnă în formă.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se coace tarta cca 25 min.
Tartă cu somon
Pofta buna!