Tartă de spanac şi Gruyere
PrinteazaO reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere.
- ulei de măsline
- 1 pachet de foi pentru plăcintă
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid
- 80ml de smântână
- nucşoară
- 100g de brânză Gruyère sau caşcaval, dat prin răzătoare
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se unge o formă de tartă cu diametrul de 20cm cu ulei. Se tapetează cu foile de placintă, ungând fiecare foaie cu puţin ulei şi aşezându-le una peste cealaltă, astfel încât să se potrivească în formă şi să cadă puţin peste marginile acesteia. Se dă la cuptor 15 minute. Se înţeapă stratul de deasupra, dacă se umflă în cuptor.
Între timp, se prăjeşte ceapa în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă amestecând spanacul şi se lasă pe foc până când se încălzeşte tot spanacul. Se adaugă amestecând smântâna, nucşoara, brânza, sarea şi piperul.
Se aşază cu o lingură în forma de aluat. Se mai lasă la cuptor 15 minute până când se leagă compoziţia.
Tartă de spanac şi Gruyere
Pofta buna!