Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]
Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)
PrinteazaTartă cu spanac (o gustare vegetariana) din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmarin, salvie si usturoi.
Ingrediente:
- 125 g unt
- 250 g faina
- 1 praf sare
- 500 g spanac
- 250 g branza telemea
- 200 g smantana
- 4 oua
- piper
- boia
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 lingurita salvie tocata
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se taie cuburi untul şi se frământă un aluat cu făină, sare şi 3 linguri de apă rece.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie din acest aluat şi se îmbracă în ea o formă de tartă (0 28 cm).
Se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider cca 1 oră. Se pregăteşte spanacul.
Se opăreşte în apă cu sare şi se trece prin jet de apă rece; se stoarce şi se toacă grosier. Se taie cubuleţe brânza.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu smântână şi se condimentează cu sare, piper şi boia.
Se amestecă spanacul cu brânză şi verdeaţă; se adaugă usturoiul pisat.
Amestecul de legume se repartizează pe blat, se piperează şi se toarnă deasupra amestecul de ouă; se coace tarta la mijlocul cuptorului cca 50 de minute.
Tartă cu spanac
Pofta buna!
Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone
Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară
Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]
Asta-i reeta vegetariana?