Tarta cu spanac si oua de prepelita
PrinteazaTarta cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc.
Ingrediente:
aluat:
- 200 g faina
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- sare
umplutura:
- 250 g spanac oparit
- 4 catei de usturoi
- 100 g branza de capra
- 12 oua de prepelita
- 1 lingura busuioc uscat
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci într-un castron făina, un praf de sare, praful de copt şi untul moale, la temperatura camerei.
Omogenizezi până obţii un aluat nisipos, apoi adaugi oul şi amesteci din nou. Laşi aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care pregăteşti umplutura.
Toci cu un cuţit spanacul opărit. Il amesteci împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti puţin spanacul asezonat cu usturoi.
După 2-3 minute, iei vasul de pe foc şi pui brânza dată pe râzătoare, smântână, busuioc şi un praf de piper.
Intinzi aluatul sub forma unui disc mai mare decât forma pentru tartă şi tapetezi cu el baza şi pereţii formei.
Torni umplutura cu spanac, o nivelezi şi presari uniform parmezanul, după care faci nişte adâncituri cu dosul lingurii şi spargi ouăle rămase.
Coci tarta la foc mediu, 30 de minute. O porţionezi când e călduţă.
Tarta cu spanac si oua de prepelita
Pofta buna!