Tartă cu spanac şi piure de morcovi

Printeaza

O reteta de tarta cu spana si piure de morcovi din: foitaj, ou, parmezan, spanac, ricotta, nucsoara, sare, piper, morcovi, cartofi, smantana, supa de legume, ceapa si unt.

Ingrediente:Tartă cu spanac şi piure de morcovi

pentru tartă:

  • 250 g foitaj
  • 1 ou

pentru umplutură:

  • 7 linguri parmezan
  • 180 g spanac proaspăt
  • 300 g ricotta
  • 1 ou
  • nucşoară
  • sare şi piper

pentru piureul de morcovi:

  • 300 g morcovi
  • 250 g cartofi
  • 100 ml smântână dulce
  • 500 ml supă concentrată de legume
  • 40 g ceapă
  • 30 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală spanacul, taie-l fâşii subţiri şi pune-l într-un castron. Adaugă ricotta, parmezanul, oul, 1 lingu­riţă nucşoară rasă, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine.

Intinde din 2/3 din cantitatea de foitaj o foaie groasă de 0,5 cm. Imbracă cu ea interiorul unei forme rotunde unse cu unt şi tapetate cu faină.

Pune umplutura şi niveleaz-o. Unge marginea aluatului cu puţin ou bătut şi acoperă cu o foaie subţire obţinută din restul de aluat. Unge suprafaţa cu ou bătut.

Decorează cu semicercuri de­cupate din aluatul rămas de la tăierea pe dimensiunile formei. Coace tarta 35 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Curăţă şi spală morcovii şi cartofii, apoi taie-i bucăţi. Separat, curăţă şi taie mărunt ceapa. Topeşte untul într-o cratiţă, pune ceapa şi căleşte-o câteva minute, la foc mediu.

Adaugă morcovii şi cartofii ; sărează şi piperează, după gust. După 5 minute, toarnă supa concentrată de le­gume şi lasă totul să fiarbă la foc mic 15 minute.

Tartă cu spanac şi piure de morcovi

Tartă cu spanac şi piure de morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.