Tartă cu spanac şi porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu spanac si porumb din: boabe de porumb, faina, unt, spanac, sare, piper, ceapa, usturoi, smantana, oua, nucsoara si cascaval.

Ingrediente:Tartă cu spanac şi porumb

  • 200 g boabe de porumb (conservă)
  • 250 g făină
  • 155 g unt moale
  • 400 g spanac
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 350 ml smântână
  • 2 ouă
  • nucşoară
  • 150 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se pasează boabele de porumb. Se frământă un aluat din făină, 125 g unt şi porumb; se întinde din el o foaie şi se aşază într-o formă de tartă (0 26 cm) unsă; se ridică o margine înaltă. Se aco­peră şi se dă la frigider 30 min.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă spana­cul şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Se tre­ce prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ustu­roiul şi ceapa şi se că­lesc în 30 g unt încins; se scot şi se amestecă într-un castron cu spa­nac, smântână, ouă, sare, piper şi nucşoară. Se aşază în formă, se presară caşcaval ras şi se coace 40 min.

Tartă cu spanac şi porumb

Tartă cu spanac şi porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.