Tartă cu spanac şi porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu spanac si porumb din: boabe de porumb, faina, unt, spanac, sare, piper, ceapa, usturoi, smantana, oua, nucsoara si cascaval.
- 200 g boabe de porumb (conservă)
- 250 g făină
- 155 g unt moale
- 400 g spanac
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 350 ml smântână
- 2 ouă
- nucşoară
- 150 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se pasează boabele de porumb. Se frământă un aluat din făină, 125 g unt şi porumb; se întinde din el o foaie şi se aşază într-o formă de tartă (0 26 cm) unsă; se ridică o margine înaltă. Se acoperă şi se dă la frigider 30 min.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă spanacul şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Se trece prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc în 30 g unt încins; se scot şi se amestecă într-un castron cu spanac, smântână, ouă, sare, piper şi nucşoară. Se aşază în formă, se presară caşcaval ras şi se coace 40 min.
Tartă cu spanac şi porumb
Pofta buna!