Tarta cu spanac si pui
PrinteazaTarta cu spanac si pui din: mei, supa de pasare, sare, piper, ulei de floarea soarelui, oua, branza de vaci, lapte, patrunjel, ceapa verde, usturoi, cascaval, piept de pui, frunze de spanac.
(1 cana=250 ml)
blat:
- 1 cana mei
- 1 cana supa de pasare
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
umplutura:
- 4 oua
- 1/2 cana branza de vaci
- 5 linguri lapte
- sare
- piper
- 1 lingura verdeata asortata (patrujel, ceapa verde)
- 1 catel de usturoi
- 100 g cascaval ras
- 200 g piept de pui fiert si taiat cuburi
- 300 g frunze de spanac
Mod de preparare:
Meiul se aşază într-o strecură¬toare şi se opăreşte cu apă clocotită; se lasă să se scurgă.
Se aşază într-o cratiţă şi se toarnă supă şi apă; se sărează şi se dă în clocot.
Se acoperă cu un capac şi se fierbe meiul înăbuşit, cca 15 min. Se lasă să se răcească. Apoi se sărează şi se piperează.
Se unge o formă de tort cu 1 lingură ulei, se repartizează pe fund meiul şi se toarnă restul de ulei.
Se coace cca 12 min., în cuptorul încins la 170 °C.
Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu brânză de vaci şi lapte; se adaugă sare, piper, usturoi pisat, verdeaţă şi 14 din cantitatea de caşcaval.
Pe blat se aşază carnea şi frunzele de spanac; se toarnă sosul de ouă şi se presară caşcaval.
Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace tarta 25-30 min. Se serveşte caldă sau rece.
Tarta cu spanac si pui
Pofta buna!